April -24

Nyhetsbrev 26/4 - 24


Hej och Happy Friday!

Först ut i veckobrevet är såklart den glädjande nyheten att vi ser ett ökat söktryck på programmet jämfört med ifjol! Det tycker vi är jätteroligt och vi ser såklart framemot att välkomna en ny kull och era nya studiekamrater hösten 2024!


I veckan har vi också haft programråd. Protokoll med bilagor är publicerat och tillgängligt i programplattformen här.

Tips:
Tisdag 30 april.Valborg på campus.12:10-12:50. Campusdammen.
Save-the-date


IH:s forskningsdag 16 maj. Dagen kräver anmälan och sista anmälningsdag är 8 maj. Information och anmälan gör ni här.


Om något händer
Vet du vad du behöver göra om du skulle ramla och slå dig på väg till universitetet? Eller om du upplever att du blivit kränkt av någon, eller om du är osäker på vad som egentligen menas med plagiat? Det är viktigt att du känner till dina rättigheter och skyldigheter för att din tid med oss ska upplevas rolig, säker och trygg. Titta in på den här sidan en extra gång och ta del av informationen:.


Senaste numret av Idrott & KunskapLinks to an external site., vi önskar mycket nöje med läsningen! (lösenord: Idrott123)

Lediga jobb:

Föreningsutvecklare till Korpens Förbundskansli, Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, Stockholm. https://www.korpen.se/om-korpen/jobba-pa-korpen/vi-soker-en-foreningsutvecklare-till-korpens-forbundskansli/Links to an external site.


Projektledare Fritidsbanken Sommar 2024, Umeå: https://distrikt.workbuster.com/jobs/271632-projektledare-fritidsbanken-sommar-2024Links to an external site.


Kommunikatör på Svenska Danssportförbundet (Vikariat), Idrottenshus, Stockholm: https://www.danssport.se/om-oss/lediga-jobb/Links to an external site.


I samband med Valborg och 1:a maj nästa vecka, så vill jag meddela att jag arbetar halv dag på tisdag och sedan har vi stängt på onsdag.


Trevlig helg!

//Camilla

Nyhetsbrev 19/4 - 24


Hallå där!


Den här veckan kom kylan tillbaka - vad snopet! Och lite typiskt när vissa av oss städat bort både vinterjacka och dubbdäck! Men det är ju iallafall soligt!

I måndags var det sista anmälningsdag inför valfria terminen eller för er som drömmer om mer studier efter detta. I övrigt så har ettorna jobbat på med samtalsmetodiken och tvåorna och treorna med projekt och uppsatsskrivande. Håll i och håll ut. Snart startar terminens sista kurs/modul.


Det här brevet blir lite länge än vanligt då det har kommit in viktig information från både Umu och Umeå studentkår som jag vill skicka med, samt att jag hittade himla många roliga jobbannonser!Viktig nyhet från Umeå universitet:
Alla studenter behöver MFA. Multifaktorautentisering krävs för att höja säkerheten och förhindra att obehöriga kommer åt din information eller konto. Du kan läsa mer om vad som krävs av dig för att aktivera tjänsten här:https://www.umu.se/nyheter/alla-studenter-behover-mfa--_11928087/Brev från Umeå studentkår
Hej student!

Vart tredje år skriver de tre studentkårerna vid Umeå universitet en sammanställning av alla inkomna studentärenden under den föregående treårsperioden där vi utvärderar utvecklingsområden som vi identifierar i utbildningen som bedrivs vid Umeå universitet. När vi gör detta väljer vi i samråd med universitetet ut tre punkter från skrivelsen som vi ser att varje fakultet behöver lägga särskilt arbete på att åtgärda under de kommande tre åren. Punkterna kan variera mellan fakulteterna men kanockså vara de samma. Nedan finner ni punkterna som Umeå studentkår skickade till Humanistisk fakultet, Samhällsvetenskaplig fakultet, och till Lärarhögskolan.


Som del av uppföljningsarbetet vill vi gärna att du som student utvärderar punkterna genom att svara på denna enkät. Det är helt anonymt och vi uppskattar alla svar. Du behöver inte ha läst skrivelsen för att kunna besvara frågorna. Vi tackar för ditt deltagande!

https://forms.office.com/e/uNBPBEyhvpLinks to an external site.


Punkterna är:
Bemötande
Handledning och pedagogik
Kursvärderingar och kursutvärderingar
Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Intranät


Tack så mycket på förhand för hjälpen!


Med vänliga hälsningar, Theodor Varga Fridh

Vice kårordförande med ansvar för utbildning
Umeå studentkår
Tel: 070-686 90 16Tips inför nästa vecka:

Tisdag 23/4, 12:15-13:00(Zoom).Hur får jag ut mer av mina anteckningar?Hör du om vikten av att anteckna och får tips om olika anteckningstekniker. Kräver anmälan innan 22 april. Arrangör: Universitetsbiblioteket:https://www.umu.se/kalender/hur-kan-jag-fa-ut-mer-av-mina-anteckningar_11875917/


Onsdag 24/4 12:30-13:00(digitalt).Festa smart! Valborg närmar sig med allt vad det innebär. Få tips på hur du kan planera ditt festande som universitetsstudent och vad du kan tänka på för att få ut det bästa av vårens festligheter. Arrangör: Uppsala universitet via Studenthälsa.se:
https://studenthalsa.se/kalendarium/festa-smart/Links to an external site.


Torsdag 25 april 15:15-17:30. Storspoven, SAM.A.219 i Samhällsvetarhuset.Våga tala workshop 1: Grundläggande teori och övning. Kräver anmälan innan 24 april. Arrangör: Studentcentrum/Studenthälsan:https://www.umu.se/kalender/vaga-tala-workshop---traff-1_11883099/


Lediga jobb:
Idrottskonsulent (2 platser), RF-SISU Västra Götaland, Göteborg: https://distrikt.workbuster.com/jobs/271297-idrottskonsulentLinks to an external site.


Idrottskonsulent, RF-SISU Sörmland, Södertälje: https://www.rfsisu.se/distrikt/sormland/nyhetsarkiv/2024/2024-04-15-sodertalje-rekryterar-idrottskonsulentLinks to an external site.


Projektmedarbetare i Rörelse på rast, RF-SISU Västra Götaland, Alingsås: https://distrikt.workbuster.com/jobs/271233-projektmedarbetareLinks to an external site.


Distriktskonsulent ridsport, Dalarnas Ridsportförbund, Leksand: https://ridsport.se/distrikt/dalarna/nyheter/dalarnas-ridsportforbund/2024-04-09-dalarna-soker-ny-distriktskonsulentLinks to an external site.


Verksamhetsutvecklare Maskrosbarn, Stockholm: https://maskrosbarn.org/jobba-hos-oss/verksamhetsutvecklare/Links to an external site.


Verksamhetsledare, Möckelnföreningarna, Karlskoga: https://mockelnforeningarna.se/vi-soker-dig-som-vill-starka-foreningsliv-och-civilsamhalle/Links to an external site.


Utbildningsledare, Elevera Education Group, Malmö: https://ledigajobb.se/jobb/b60f2f/utbildningsledare-till-elevera-education-groupLinks to an external site.


Ha en riktigt trevlig helg allihop!

//Camilla

Nyhetsbrev 12/4 - 24


Hej från ett soligt campus!


I morse fick vi njuta av en riktig vårmorgon här i Umeå. Härligt!
Veckan har rullat på för oss och ettorna har haft en ”munta” och sedan börjat med samtalsmetodik. Tvåorna har jobbat på med projektledningen och haft projektavstämning och treorna har haft panelfrågestund men handledare och examinatorer under veckan. Det låter som en otroligt lärorik vecka för er alla!

Så vad är på gång framöver då? Jo, först och främst är det ju sista anmälningsdag på måndag 15/4. Glöm inte att ansöka om du är i fas för det (tvåorna och treorna). För er på termin 5 påminner jag om mitt vägledningsdokument som ligger ute i programplattformen i tråden inför Informationsträffen jag höll tidigare i år: https://www.canvas.umu.se/courses/5456/discussion_topics/294226?module_item_id=519734 


OBS: När ni får frågan ute på Antagning.se om ni söker kurser som fristående eller som del i program, ska ni ALLTID ange som fristående. Jag kommer att finnas tillgänglig under måndagen till er som har sistaminuten-frågor. Försök ställa dem på förmiddagen så att jag hinner besvara dessa innan arbetsdagens slut.


Tips:
Tisdag 16/4, 12:15-13:00 (Zoom). Fem tips för att lyckas med hemtentan. Arrangör: Universitetsbiblioteket. Kräver anmälan innan 15 april. https://www.umu.se/kalender/fem-tips-for-att-lyckas-med-hemtentan_11875914/


Onsdag 17/4, 12:30-13:00 (Digitalt). Slutför din uppsats. Konkreta tips om motivation, planering och kreativitet som kan vara till hjälp i din skrivprocess för att slutföra din uppsats. Arrangör: Uppsala universitet via Studenthälsa.se: https://studenthalsa.se/kalendarium/slutfor-din-uppsats/Links to an external site.

 

Lediga jobb inom ert område:

Föreningsadministratör, Idrottskonsulent. Mariedals Ik, Borås:
https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/28682000Links to an external site.


Verksamhetsledare till Gränby och Gottsunda allaktivitetshus, Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Uppsala kommun: https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/hitta-och-sok-jobb/sok-lediga-jobb/Details/?id=36005Links to an external site.


Utvecklingsledare med inriktning utbildning och kompetensförsörjningsfrågor, Vänersborgs kommun:
https://vanersborg.varbi.com/job/vanersborg/utvecklingsledare_med_inriktning_utbildning_och_kompetensforsorjningsfragor-716336.htmlLinks to an external site.


Distriktsidrottschef, Riksidrottsförbundet, Stockholm:
https://riksidrottsforbundet.workbuster.com/jobs/270756-riksidrottsforbundet-soker-distriktsidrottschef-stockholmLinks to an external site.

 

Jag önskar er en fortsatt solig och trevlig helg!

//Camilla


Nyhetsbrev 5/4 - 24


Hej!

Påskhelgen bjöd på både snöblandat regn, kyla och strålande sol – helt i linje med vad som kallas typiskt april-väder! Jag hoppas i alla fall ni fick möjlighet till lite avkoppling.

I veckan har det varit föreläsning för ettorna om projekt och projektledning och tvåorna har haft litteraturseminarium. Treorna jobbar på med sitt examensarbete och laddar just nu inför panelfrågestunden med handledarna och examinatorerna nästa vecka. Spännande!

Umeå universitet utvecklar student- och utbildningswebben och önskar input från studenter. Vill du vara med och utveckla webben kan du läsa mer om det och anmäla dig här: https://www.umu.se/nyheter/hjalp-oss-gora-universitetets-webb-battre_11916075/


Tips:
Tisdag 9 april 12:15-13:00 (Zoom). 12 tips för bättre koncentration. Del i en föreläsningsserie som fokuserar på strategier för framgångsrika studier. Arrangör: Universitetsbiblioteket. Kräver anmälan.
https://www.umu.se/kalender/tolv-tips-for-battre-koncentration_11875912/

Onsdag 10 april 12:10-12:55 (Zoom). Självmedkänsla. Lär dig mer om det och få verktyg att hantera utmaningar under studietiden. Arrangör: Karolinska institutet. Kräver anmälan.
https://studenthalsa.se/kalendarium/sjalvmedkansla/Links to an external site.


Lediga jobb:
Kanslist. Rotebro IS FF, Sollentuna.
https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/28649070Links to an external site.


Samordnare för ungdomsverksamhet, Kultur- och fritidsförvaltningen, Ung Fritid, Hässleholm.
https://hassleholm.varbi.com/what:job/jobID:709703/type:job/where:1/apply:1Links to an external site.

Handläggare för Fysisk aktivitet på recept, Akademiskt primärvårdscentrum, Region Stockholm.
https://www.regionstockholm.se/jobb/for-dig-som-letar-jobb/lediga-jobb/stockholms-lans-sjukvardsomrade/handlaggare-for-fysisk-aktivitet-pa-recept-akademiskt-primarvardscentrum/Links to an external site.

 

Kom ihåg (gäller er på termin 4 eller 6): Antagning.se stänger 15 april. Ibland kan systemet bli överbelastat sista dagarna, så ett tips är att inte vänta till sista minuten.

Trevlig helg!

//Camilla