Mars -24

Nyhetsbrev 28/3 - 24


Hej!

En ny arbetsam och lärorik vecka går mot sitt slut och vi ser fram emot några lediga påskdagar. Under veckan har ettorna lärt sig mer om organisationskultur och tvåorna om SWOT-analys. Nästa vecka har tvåorna salstenta och vi önskar er alla lycka till! Treorna har fullt upp med att jobba med uppsatsen. Vi vet att det är vanligt att känna sig sliten nu så här i mitten av terminen - så bra kämpat allihop! 


Tips inför nästa vecka:
- Umeå universitet har tagit fram en öppen online-kurs om vad som menas med plagiat och hur det kan undvikas av er studenter: https://www.umu.se/nyheter/online-kurs-om-plagiat-for-studenter_11896408/

- Studenthälsa.se har ett antal föreläsningar nästa vecka som kan vara av intresse för någon, så som referenshantering och hur prokrastinering kan undvikas i studierna. Eller varför inte prova deras lunch-yoga? https://studenthalsa.se/kalendarium/Links to an external site.


Lediga jobb:

Föreningsutvecklare (2 tjänster), Samhällssektionen, Tranemo Kommun.
https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/Assignmentview.aspx?guid=04C0F3C4-D0FF-4017-821A-8A48C8E165D8&guidGroup=93077cf9-1bab-4baf-b76a-5493af264e0bLinks to an external site.


Integrity officer, Riksidrottsförbundet, Stockholm. https://riksidrottsforbundet.workbuster.com/jobs/269430-riksidrottsforbundet-soker-en-integrity-officer-samordnare-mot-matchfixningLinks to an external site.


Klubbchef, Norrtulls SK, Stockholm.https://performiq.se/lediga-jobb/8149/Links to an external site.

 

Påsktider studievägledning
I samband med den stundande påskhelgen så är jag ledig från och med i eftermiddag och till och med tisdag 2 april. Jag är åter på jobbet onsdag 3 april. Glöm inte att boka in er i Bookings (se min profil för länk) om ni önskar vägledningssamtal innan 15 april (det finns fortfarande några tider kvar under v.15 och på måndag v.16).

Jag hoppas att ni får en skön påskhelg med möjlighet till vila och att umgås med familj eller vänner, äta påskgodis eller kanske flyga en sväng på kvasten!


Glad påsk!

Vänliga hälsningar,

Camilla

Nyhetsbrev 22/3 - 24


Hallå gänget!

Efter en solig vecka får vi nog roa oss på annat sätt i helgen, då det verkar bli gråmulet. Men nysnö är ju inte så dåligt det heller, eller hur?

Den här vecka började med examinationstillfällen för både ettorna och tvåorna, och de som behövde hade också omtenta i tisdags. Bra jobbat alla!


I tisdags träffade jag några från trean på passet om Vidare studier efter IVP och i onsdags var vi några som gick och lyssnade på Elitidrottaren Anna Holmlunds gripande berättelse om hennes personliga resa tillbaka efter hennes olycka – ett otroligt viktigt område för oss alla. Några av er var kanske också och besökte Nästa termin för att hitta inspiration till kurser att läsa till hösten, jag hörde att den var välbesökt.


Veckans tips:

Utveckla dina lässtrategier. Tisdag 26/3 12:15-13:00. (Anmälan senast 25 mars)
https://www.umu.se/kalender/utveckla-dina-lasstrategier_11874784/


Hur ser ergonomin ut där hemma? Har du som student koll på din ergonomi?
Här ger Studenthälsan tips på en hälsosam fysisk- och mental belastning vid bildskärmsarbete: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/studenthalsan/ergonomi/


Senaste numret av Idrott & Kunskap, vi önskar mycket nöje med läsningen! (lösenord: Idrott123)

https://idrottokunskap.sidvisning.se/12024Links to an external site.

 

Lediga jobb:

Verksamhetsansvarig, IFK Mora Skidklubb, Mora.
https://www.svenskalag.se/ifkmorask/nyheter/2119016/verksamhetsansvarig-ifk-mora-skidklubbLinks to an external site.

Verksamhetsledare, Friskis & Svettis, Falkenberg.
https://www.friskissvettis.se/falkenberg/senaste-nytt/verksamhetsledareLinks to an external site.

 

Den här veckan ger jag också tips på jobb utanför idrottens område, där era kunskaper skulle kunna anses intressanta och som kan ge goda erfarenheter för vidare karriärutveckling:

Utbildningsadministratör, Linnéuniversitetet, Växjö.
https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/jobba-hos-oss/lediga-jobb/Links to an external site.


Junior utredare till enheten för stöd och utveckling, Socialförvaltningen, Järfälla kommun. https://www.jarfalla.se/4.63f9084117d5a0d3a475b4b4.html?guid=9709E602-EE0E-4D87-8615-F89479E3FF26Links to an external site.

 

Jag önskar er en trevlig helg!

//Camilla

Nyhetsbrev 15/3 - 24


Hej!

Veckorna springer i väg och vi är redan i mitten av mars! I och med detta, så blev det plötsligt också examinationstider och både ettorna och tvåorna har haft inlämningar i veckan. Treorna har träffat handledare och jobbat på med uppsatsarbetet.


Jag och Cissi har fortsatt arbetet med att bjuda in gamla studenter till vårt Alumnnätverk (se förra veckobrevet för mer info) och det är kul att se att följarna strömmar in! Idag besökte vi också Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow tillsammans med Idrottshögskolan, med hopp om att träffa nästa generation IVP:are!


Kom ihåg! Jag vill påminna er som står inför valfria terminen eller önskar plugga vidare efter programmet i höst, att det nu går att anmäla sig på kurser. Som vanligt sker det via Antagning.se och ansökningsperioden är 15 mars – 15 april. OBS: ni som ska välja valfria kurser för termin 5 ska inte ange att de ska läsas ”inom program” utan som fristående (frågan kommer upp i samband med ansökan). Se tidigare info om detta i Vägledningsdokument inför valbara termin 5 (se dokument i tidigare inlägg här).


Nästa vecka:

Tisdag 19 mars:

1. 10:00-11:30: Digitalt informationspass om ”Vidare studier på avancerad nivå”.
Jag berättar om de olika utbildningsnivåerna: kandidat, magister, master och forskarutbildningsnivå. Jag ger exempel på olika utbildningar vid Umeå universitetet som ni är behöriga till efter IVP. Passet vänder sig främst till er på sista terminen, men alla som är intresserade är välkomna! Sker via Teams: Klicka här för att ansluta till mötetLinks to an external site.

2. 12:15-13:00: Digitalt lunchpass: ”Kom i gång med din karriärplanering”. Alla är välkomna. Arrangörer är Högskolan i Gävle via Studenthälsa.se. För mer info och Zoomlänk: https://studenthalsa.se/kalendarium/kom-igang-med-din-karriarplanering/Links to an external site.

 

Onsdag 20 mars:

Kl. 11-12. Sal: Bet.F.108. Föreläsning med tidigare elitidrottaren Anna Holmlund (se tidigare inbjudan i era kursplattformar). Anmälan sker här:  https://www.umu.se/kalender/forelasning-anna-holmlund_11892861/

Torsdag 21 mars

Kl. 11-14, mingel i Lindell hallen. Premiär för SamFak-mässan ”Nästa termin”. Vänder sig till alla som är intresserade av valfria studier under eller efter sina programstudier på grund, avancerad eller forskarutbildningsnivå vid Umeå universitet. För mer info: https://www.umu.se/utbildning/kampanj/nasta-termin/

 

Lediga jobb:
Fritidsutvecklare till föreningsservice, Växjö kommun.
https://www.vaxjo.se/sidor/jobb-och-karriar/lediga-jobb.html?job=D74E3285-D74E-4D1D-9332-3A3DC1E63F45Links to an external site.


Kultur- och fritidssamordnare, Danderyds kommun.
https://www.danderyd.se/naringsliv-och-jobb/lediga-jobb/jobbannons/?aguid=F45C2A7B-D41F-490E-B525-076B01DF02BBLinks to an external site.


Föreningsutvecklare, Skogsbo Avesta IF, Avesta (deltid).
https://ledigajobb.se/jobb/b4e871/f%C3%B6reningsutvecklareLinks to an external site.


Projektmedarbetare Inkludering - Idrottskonsulent, RF-SISU Västra Götaland, Borås.
https://distrikt.workbuster.com/jobs/268658-projektmedarbetare-inkludering?ref=platsbankenLinks to an external site.

 

Njut av helgen!

 

Hälsningar//Camilla

Nyhetsbrev 8/3 - 24


Hej på er!

Den här veckan har ettorna haft handledning och grupparbete med Peer review-uppgiften. Tvåorna har haft arbetspass och seminarium om utbildningsplanering och lärande och kompetensutveckling och treorna har fått bekanta sig med både layoutmallar för uppsatsen och (förhoppningsvis) med sin uppsatshandledare.
Även i år ser vi spännande titlar bland uppsatserna och bland de externa uppdragsgivarna hittar vi RF-SISU Västerbotten, Svenska fotbollsförbundet, Svenska brottningsförbundet, FF Jaro, Umeå IK FF och Idrottshögskolan. Vilka möjligheter!

 

Uppstartat Alumnnätverk
I veckan har vi lanserat ett Alumnnätverk på Linkedin som heter Idrottspedagogik Alumnnätverk, Umeå universitet. https://www.linkedin.com/in/idrottspedagogik-alumnn%C3%A4tverk-ume%C3%A5-universitet-0aa6ba2b8/Links to an external site. 


Nätverket vänder sig till nuvarande och tidigare studenter som läst idrottspedagogik, som exempelvis inom IVP. Vår förhoppning är att bjuda in samtliga så snart som möjligt, men då det rör sig om ett stort antal personer, vill vi uppmuntra er studenter att själva söka upp och följa nätverket (då påskyndas processen). Där kommer ni att att kunna se vilka intressanta jobb som tidigare IVP-studenter har idag - och vi kan förstås inte vara stoltare!


Protokoll publicerat
Protokollet från vårt senaste programråd (24.02.29) finns nu tillgängligt att läsa på programplattformen: https://www.canvas.umu.se/courses/5456/pages/programradet

Kul tips för nästa vecka:
Praktiska verktyg när du skriver. Tisdag 12 mars 15:30-16:00.
Få användbara verktyg som kan underlätta din skrivprocess. Hålls på Zoom - ingen föranmälan krävs: https://www.umu.se/kalender/praktiska-verktyg-nar-du-skriver_11876421/

Mycket pågår inom AI just nu och här kommer en intressant föreläsning för de som är intresserade:
#frAIday: Maskininlärning för individanpassad fysisk träning. Fredag 15 mars 12:15-13:00 (via Zoom): https://www.umu.se/kalender/fraiday-maskininlarning-for-individanpassad-fysisk-traning2_11904622/

 

Jobbannonser:
Utvecklingskonsulent Motionsfotboll. Svenska Fotbollsförbundet, Solna.
https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/studenthalsan/ergonomi/


Operativ gruppledare till Materielavdelningen på Svenska Fotbollsförbundet, Solna.
https://svenskfotboll.workbuster.com/jobs/267903-operativ-gruppledare-till-materialavdelningen-pa-svenska-fotbollforbundetLinks to an external site.


Fritidskonsulent. Arbetsledare till Fritidsbanken, Växjö kommun, Kultur- och fritid.
https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/28585351Links to an external site.


Sportchef, Adolfsbergs IK, Örebro.

https://www.laget.se/AdolfsbergsIK/News/7534592/Sportchef-till-Adolfsbergs-IKLinks to an external site.


Idrottschef, Mora kommun, Mora.
https://mora.varbi.com/se/what:job/jobID:701720/iframeEmbedded:0/where:4Links to an external site.


Ungdomskonsulent, Vindelns kommun, Sektor Kommunal utveckling.
https://vindeln.varbi.com/what:job/jobID:708015/type:job/where:1/apply:1Links to an external site.


Specialisttränare med administrativt ansvar, Dackegymnasterna, Växjö.
https://ledigajobb.se/jobb/b48c7c/specialisttr%C3%A4nare-med-administrativt-ansvarLinks to an external site.


Presskommunikatör. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Idrottens Hus, Stockholm.
https://riksidrottsforbundet.workbuster.com/jobs/265109-riksidrottsforbundet-och-sisu-idrottsutbildarna-soker-presskommunikatorLinks to an external site.


Idrottsledare till skola i Märsta, Djurgårdens skolidrott, Stockholm.
https://djurgardenskolidrott.teamtailor.com/jobs/3577222-intresseanmalan-idrottsledare-stockholmLinks to an external site.

 

Trevlig helg!

/Camilla, programvägledare IVP

Nyhetsbrev 1/3 - 24


Hej!

Vips så är veckan snart över! Ettorna har jobbat på med sina workshops hela veckan, tvåorna har fortsatt med stora arbetspass precis som förra veckan och samtidigt som det är inlämningstider har treorna startat sin uppsatskurs idag. Spännande!


Själv så har jag gruppantagit er studenter till höstens programkurser som kommer att visa sig för er i systemen fram över. Vi har också haft vårens första programrådsmöte där ordförande Cissi bland annat lyfte kommande händelser, marknadsföringsinsatser men också STAY-projektet. Läs mer om allt i protokollet som kommer i början av nästa vecka. Som vanligt hade vi bra inputs från våra studentrepresentanter. Ni är bäst!

I veckan har vi också fått höra om det nationella Studenthälsosatsningen som finns på Studenthälsa.se. Ni når det via programplattformen under ”Mer stöd för dina studier”. Visst har ni hittat till programplattformen? Om inte gå in HÄR.

 

Inför nästa vecka vill jag tipsa om nedanstående aktiviteter:

  • Hur ska jag plugga för tentan? Tisdag 5/3 12:15-13:00 via Zoom. UB/Studieverkstan tipsar om hur du aktivt och målmedvetet kan plugga till tentan och vad du bör tänka på själva (sals)tentadagen. Föreläsningen kräver anmälan via länken senast 4 mars.

Studenthälsa.se har två aktiviteter i v.10 som låter spännande:


Save-the-Date x 2

Boka gärna in nedanstående aktiviteter. Mer info kommer längre fram.

  • 19 mars (prel.tid. 10:00-11:30) erbjuds ni en ”tvåstegsraket” med pass om ”Vidare studier på avancerad nivå” (förhoppningsvis gästade av alumner som berättar om deras val av studier efter IVP) samt kort därefter ett nationellt pass  ”Kom i gång med din karriärplanering” (via Högskolan i Gävle). Första passet vänder sig främst till er på termin 6, men alla som är intresserade är välkomna. Båda passen ges digitalt.
  • 21 mars. Premiär för Samfak-mässan ”Nästa termin” som vänder sig till alla som är intresserade av valfria studier under/efter sina programstudier på grund, avancerad eller forskarutbildningsnivå. Mässan pågår i Lindellhallen.
    Exakta tider och länkar för ovanstående skickas ut med veckobrevet v.11.


Lediga jobb:
Projektledare för Trygg Idrott till Svenska Cheerleadning förbundetLinks to an external site., Stockholm.


Idrottskonsulent RF-SISULinks to an external site. Västra Götaland, Borås.


Arbetsledare till Driftenheten, Behrn arenaLinks to an external site., Örebro.


Fritidssamordnare, FritidskonsulentLinks to an external site., Grums kommun.

 

Just nu fräschar personalen upp sina kunskaper kring brandskydd. Det är viktigt att även du som student har koll på det om något skulle hända när du är på universitet. Ta del av film och information som vänder sig till studenter gällande Brandskydd


Ta det lugnt på de hala vägarna och trevlig helg!

/Camilla, programvägledare IVP